Zomer 2014.

We lezen dat het daar in het Koke’e State park aardig kan spoken en regenen, dus willen we de eerste keer dat we naartoe rijden op ‘alles’ voorbereid zijn. De regenjas van het fototoestel gaat zelfs ook mee. De andere regenjassen zitten standaard al in de zgn wandeltas.

Het weer bij ons hotel kan echt totaal verschillen met het weer in het park.

Bij de Park headquarters winnen we informatie in over te lopen trails.

Park headquarter en Koke’e museum

Zomer 2015.

We nemen nu niet de weg naar boven in Waimea maar 1 plaatsje verder Kehaka. De highway 550 die vanuit Waimea naar boven gaat, is nogal bochtig en heeft een hoog 8-baan gevoel. De weg vanuit Kehaka, de highway 552 gaat veel gelijkmatiger naar boven en rijdt eigenlijk veel en veel prettiger.

Eerst lopen we nog even bij het Park headquarters naar binnen om te kijken of er nog extra info over de wandeling te verkrijgen is die wij willen lopen. Van de mevrouw bij het Visitor Centre worden we niet veel wijzer. Ze is een beetje (erg) grumpie. We kopen daar ook 2 long-sleeve shirts met opdruk van het Kokee State park. Erg mooi! (een deel van de opbrengst gaat weer naar het Koke’e park, dus meteen ook een goed doel).

Zomer 2016.

Voordat we gaan wandelen lopen we eerst nog even het Park headquarters van het Kokee state park in om te informeren naar de weersomstandigheden bij de wandeling. We kopen er dan ook nog een klein wandelkaartje, een pet en een T-shirt.

Een andere keer, als we niet goed weten waar we willen gaan wandelen, vragen we bij het Park headquarters gewoon om advies. We krijgen een geweldige wandeling geadviseerd.