Zomer 2014.

Plan voor vandaag.

We besluiten in de ochtend heel rustig aan te doen, wat boodschappen en te onderzoeken wie ons het beste langs de Napali kust kan varen. Een aardige vrouw van het hotel legt ons de verschillen tussen 2 bedrijven uit. We kiezen uiteindelijk voor Captain Andy, waar het eten beter zou zijn.

We varen op woensdagochtend en we moeten er rond de klok van 7:15 uur zijn. Als we er ongeveer een uur over rijden moeten we dus op tijd op.

In de middag willen we de Kīlauea Lighthouse bekijken die in het Kīlauea national wildlife refuge ligt. Daarna willen we doorrijden naar het vlakbij gelegen Anini Beach park en de Hanalei Lookout. In het Princeville Shoppingcentre willen we dan nog wat gaan rondkijken.

De Kīlauea Lighthouse.

Vanaf ons hotel is het een mooie rit van iets meer dan 35 min.

De Lighthouse staat op een schiereiland en het gebied er omheen is de wildlife refuge.

De Kilauea Lighthouse

Er schijnen daar erg veel bijzondere vogels rond te vliegen. We lopen er rustig rond en spreken even met een natuurfotograaf. Hij weet ons wat aardige info te geven over bepaalde vogels die we zien vliegen.

Vanaf het plateau waar de Lighthouse op staat, kan je in de winter (december t/m april) ook goed de walvissen zien die dan in de buurt van Hawaii rond zwemmen.

Bij het Visitor center kopen we een goede kaart met veel info over dit eiland en nog wat souvenirs.

Het Lighthouse staat op een schitterend punt. Je kan er rustig rondlopen en mooi ver weg kijken.

Het uitzicht vanaf het schiereiland