Zomer 2016.

Plan voor vandaag.

Vandaag willen we het noorden weer eens zien. Vorig jaar, en het jaar daarvoor ook trouwens, hebben we op Tunnels beach gezeten. Dat is een zeer fraai strand. In het boekje over snorkelen op Kauai lezen we dat er een stukje verder ook een mooie snorkel locatie is: Ke’e beach.

Daar willen we vandaag naartoe rijden. Het probleem daar is wel dat er niet veel parkeerplekken zijn. Als we geen parkeerplaats kunnen vinden, rijden we gewoon een stukje terug, tot we wel kunnen parkeren.

Shave Ice in Princeville.

Om half 11 stappen we in de auto en rijden richting Ke’e beach.

In Princeville parkeren we de auto op de parkeerplaats van het winkelcentrum. We hebben namelijk wel zin in Shave Ice. We kiezen de smaken: blackBerry, mango en rapsberry. We kunnen nog kiezen tussen Small of Large. We kiezen toch maar voor de kleine want small in Amerika betekent toch vaak best groot in onze ogen (en magen).

Het principe van Shave Ice is eigenlijk grappig eenvoudig: een blok ijs wordt op een schaaf rond gedraaid en het schaafsel wordt opgevangen in een bakje. Het schaafsel wordt zo opgevangen dat er een klein ‘bergje’ mee geboetseerd wordt en over dat bergje worden dan de siropen uitgegoten. Met een lepeltje eet je het heerlijk koude en zoete ijs op. Je mag ook een rietje pakken om het laatste restje siroop op te zuigen. We laten het ons zeer goed smaken. Kennen we dit ook in Nederland of Europa? We zijn het nog niet tegengekomen.

Naar het strand.

Als we de lekkere Shave Ice op hebben, rijden we door naar het strand. De weg vlakbij het strand staat inderdaad hartstikke vol met auto’s maar we zien op een onverharde parkeerplaats nog een vrij plekje waar we de auto, voorzichtig sturend perfect kunnen parkeren.

Het is een mooi strandje hoor. Het is niet heel groot maar er is meer dan genoeg ruimte voor iedereen. We lezen dat om 9 uur ’s morgens de helft van de parkeerplaatsen eigenlijk al ingenomen zijn door …….. wandelaars. Hier begint namelijk ook een (lange) wandeling naar Napali Coast: de Kalalautrail. Aan de rand van het strand staan bomen waar mensen ook kunnen zitten in de schaduw van de bomen.

Het ruime en lekker zonnige strand

Het water is erg rustig met nauwelijks golfslag. In het water is een lang uitgestrekt rif. De vorm van dit rif volgt de lijn van het strand. We zien alle snorkelaars aan de rand van dit rif snorkelen.

Snorkelen.

Om kwart over 1 zitten we op onze stoel en als we uitgerust zijn van de rit, gaan we lekker snorkelen. Het is daar erg mooi om de vissen in, op en boven het rif te zien zwemmen. We zien veel bekende vissen, maar ook vissen die we nog niet eerder zagen. Zo zien we ook een eel; een slang achtig beest met venijnig koppie.

De Eel die voor meer dan de helft in z’n holletje zit

In totaal snorkelen we 3x. Dat is dan wel erg luxe hoor.

Tegen 5 uur lopen we terug naar de auto.