Zomer 2016.

Plan voor vandaag.

We lezen in een foldertje met wandelingen over de Heritage trail. Deze wandeling, die vlakbij ons hotel begint, voert door een stuk ongerepte natuur. Al wandelend zou je een beeld moeten krijgen van hoe Kauai er uit moet hebben gezien.

De Heritage trail.

Om even over 12 uur beginnen we met frisse moed aan deze schitterende wandeling door een onontgonnen deel van Kauai. De wandeling begint bij het Shipwreck’s Beach. Daar parkeren we onze auto.

Shipwreck’s Beach

Het eerste stuk van de wandeling voert ons langs de zee en door mooie verwaaide duinen. Op een gegeven moment wandelen we een stukje langs de golf waarna we weer verder wandelen langs de kust.

De wilde zee

We zien mooie vergezichten en een steeds aanwezige blauwe, groene, grijze onstuimige zee. Schitterend.

Het schitterende Gillin’s Beach

Op een gegeven moment zien we een bordje: Horse trail rechts en Foot trail links. Welk pad pakken wij? We volgen de Horse trail. Dat pad is lekker mul en dat loopt heerlijk ontspannen (haha, niet dus!). Vervolgens komen we bij een riviertje waar we niet 1-2-3 overheen kunnen komen zonder natte voeten te krijgen. Iets verderop ontdekken we, langs de Foot trail een bruggetje. Als we het bruggetje overgestoken zijn, gaan we even zitten op een bankje om wat te drinken. Daarna gaat de wandeling verder over het strand.

Dat stuk over het strand is wel zwaar lopen. Het zand is erg mul en erg schuin en dat loopt niet makkelijk. Ook moeten we natuurlijk voortdurend opletten op de golven want we willen eigenlijk geen natte voeten halen in onze sandalen.

Dit lijkt toch op het strand van een onbewoond eiland

Op een gegeven moment komen we weer bij een pad waar we iets gemakkelijker verder op kunnen lopen. Uiteindelijk komen we bij het einde van de wandeling. Om kwart voor 3 gaan we zitten en om even voor 3 uur beginnen we aan de terugweg.

De terugweg gaat heel wat sneller dan de heenweg. Om even voor 5 uur zijn we terug bij de auto. Moe, maar zeer voldaan.

Het mooie van deze wandeling vinden we het ongerepte. Het stuk langs de golfbaan is natuurlijk hartstikke aangelegd en daar is weinig ongerept, maar de rest is erg natuurlijk. Mooi om te zien hoor.

Thuis hebben we uitgerekend dat we toch 12-13 km hebben gelopen.