Zomer 2014.

De tocht van vandaag.

Vanuit ons hotel rijden we eerst naar de Kīlauea Lighthouse en het Kīlauea national wildlife refuge toe en daarna via het Anini Beach naar de Hanalei Lookout. Voordat we terugrijden naar ons hotel willen we een keer de lokale lekkernij Shave Ice proeven in het Princeville Shoppingcentre.

Het Anini Beach park.

Als we de Kīlauea Lighthouse goed hebben bekeken (en er een donkere dreigende lucht vanuit zee komt aandrijven) stappen we weer in rijden en rijden naar het Anini Beach park.

Dat is vlak bij de Lighthouse. We vinden snel een parkeerplaats. Het is wel een beetje druk, lijkt het. Dat komt ook omdat het een heel lang gerekt beach park is. We parkeren de auto en gaan op een schaduw stukje zitten. Vanaf het strandje, zien we de Lighthouse waar we net waren. We zien echter ook de donkere regenbui aan komen en deze komt echt rap dichterbij.

We hebben geen zin in regen, dus 10 min nadat we zijn gaan zitten, pakken we onze spullen weer in.

De weg langs het beach park loopt dood, dus keren we (een stukje verderop) om en rijden terug naar de hoofdweg.

De Hanalei Lookout.

De volgende stop is de Hanalei Lookout. Dat ziet er een beetje Balinees uit.

Schuin tegenover het Princeville Shoppingcentre is deze lookout

Het lijken wel rijstvelden waar we op uitkijken. Op een informatiebord lezen we echter dat er verschillende leefomgevingen zijn gecreëerd voor verschillende typen vogels: het ene type heeft een moeras nodig, terwijl de andere soort hoog gras nodig heeft. Voor heel veel verschillende typen vogels zijn leefomgevingen gecreëerd in deze z.g. Taro velden.

Het is er niet alleen visueel mooi, maar het is ook goed bedacht.

Er zijn veel verschillende leefomgevingen te zien

Princeville Shoppingcentre en Shave Ice.

De laatste stop is het Princeville Shoppingcentre. Op de plattegrond zien we dat er ook een winkeltje is met Shave Ice. Dit Shave Ice is uniek voor Hawaii en we zijn er steeds voorbij gereden. Nu willen we het toch eens écht proberen.

Het is een belachelijk eenvoudig principe: een groot vierkant blok ijs wordt rond draaiend afgeschaafd. Het afgeschaafde ijs wordt opgevangen in een bakje (we nemen beiden een Small). Vervolgens kies je max 3 smaken die er kunstig en creatief overheen gegoten worden. Gerda neemt Mango, Blue berry en Pineapple en Martijn banaan, Pineapple en Orange.

Kleurig en zeer smakelijk!

Het zijn 2 zeer kleurige hapjes geworden en ze zijn echt erg lekker om te eten. Echt een succes hoor!