Evaluatie Kauai.

De achtste en negende vakantie in Amerika hebben we doorgebracht op het eiland Kauai (spreek uit ‘koe aa-ie’) dat deel uitmaakt van de eilanden van de staat Hawaii. Tijdens de zesde vakantie hebben we na een tocht op het vaste land het eiland O’ahu bezocht. In de zevende vakantie hebben we the Big Island en Maui bezocht waarna we naar Kauai zijn gevlogen. Hieronder de Evaluatie Kauai.

Kauai!!

Na de reis van 2014 hebben we geconcludeerd dat het eiland Kauai voor ons echt de ideale vakantiebestemming was. Er is schitterende natuur waar we fantastisch in kunnen wandelen maar er zijn ook heerlijke stranden waar we ook echt niks kunnen doen en waar we zelfs kunnen snorkelen.

Kapa’a en Koloa.

In 2014, tijdens het eilandhoppen, zaten we in een hotel in de plaats Kapa’a. Dit was een heerlijk en prima gelegen hotel, maar we vonden de afstand tot het Koke’e State park te groot.

Het uitzicht in Kapa'a in de Evaluatie Kauai.

Het schitterende uitzicht vanaf ons balkon in Kapa’a.

Ook het meer dan ideale Poipu Beach park was vanuit Kapa’a best ver rijden. Vandaar dat we in 2015 en 2016 in een hotel in Koloa verbleven. Dit was écht perfect want nu konden we lopen naar het Poipu Beach park en was het Koke’e State park veel minder ver rijden.

Het heerlijke gras van het hotel in Koloa in de Evaluatie Kauai.

Gaan we vandaag op het zand of op het gras zitten.

Uitstapjes.

De beroemde en oogverblindende Napali coast, aan de westkust van het eiland, kan je echt het allermooiste vanaf het water bekijken. Tijdens de boottocht met Captain Andy’s hebben we de bergen, dalen en lang gerekte valleien erg mooi kunnen zien. Dit is echt een topper!

De Napali Coast gezien vanaf de boot in de Evaluatie Kauai.

De zon schijnt vroeg door en over deze mooie vallei

De volgende uitstapjes waren echt de moeite waard: de Spouting Horn, de Kilauea Lighthouse en niet te vergeten de Hanalei Lookout.

Wandelingen.

De wandelingen waar we zeer goede en erg mooie herinneringen aan hebben zijn de Heritage trail, Canyon trail, de wat langere Kumawela / Canyon en Halemanu Kokee trail en natuurlijk Pihea / Alakai Swamp trail. Het advies om aan deze laatste wandeling op tijd te beginnen was waardevol. Het uitzicht aan het éinde van de Awa’awapuhi trail was onvoorstelbaar mooi.

Een wijdser uitzicht kan (bijna) niet, in de Evaluatie Kauai.

Kijkend door de Awa’awapuhi Valley naar zee (en een helikopter)

Stranden.

Zoals al opgemerkt vonden we het Poipu Beach park echt het heerlijkste strand. Het strand bij het hotel van 2015 en 2016 was ook heerlijk.

Ons ideale strandpark in de Evaluatie Kauai.

Poipu Beach park is echt een ideaal beach-park.

Voor snorkelen was het Lawa’i Beach heel bijzonder. Tunnels Beach was heel exotisch net als het een heel klein stukje verder gelegen Ke’e Beach.

Klik hier voor een algemeen overzicht van de stranden van Kauai.

Kanttekeningen.

Na alle zeer positieve opmerkingen in deze evaluatie Kauai moet ook gezegd worden dat de vlucht van een naar Kauai echt erg lang was en dat het leven op Hawaii (en dus ook Kauai) voor ons echt duur is (dit laatste hangt ook een beetje af van de waarde van de dollar t.o.v. de euro). Ter indicatie: een heel brood kost op Kauai $ 6.